Надпреварите от Формула 1 не са скучни и доказателство за това е увеличената аудитория на спорта, заяви Стефано Доменикали. Новият главен изпълнителен директор на F1 обясни пред италианска телевизия, че вече е видял данните за гледаемостта през 2020 г. През миналия сезон мнозинството надпревари се проведоха без публика на пистите. Там, където бяха допускани фенове, това се случваше в много ограничени бройки. Надпреварите се гледаха основно по телевизията.

„Скучни състезания? Видях числата и аудиторията е нараснала през миналата година. Има огромно желание за Формула 1 – милиони хора следят спорта“, заяви Доменикали.

Доменикали повтори уверено, че предстоящият сезон може да се проведе, въпреки че пандемията продължава да предизвиква размествания на спортни календари и анулиране на различни състезания.

„Сезон 2021 може да се проведе. Миналата година нещата се получиха много добре. Шампионат имаше въпреки трудностите, създадени от редица досадни, но необходими процедури. Желанието да продължим по този път е налице. А в центъра на всичко са надпреварите, които трябва да бъдат уникални и изпълнени с интересно съдържание", добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.