На пистата Имола искат да Джак Айткенприемат старт от Формула 1 и след настоящия сезон. Този уикенд Гран при се завръща на трасето за първи път от 2006 г. поради извънредните обстоятелства, породени от пандемията от коронавирус. Организаторите дори бяха получили разрешение за ограничен брой зрители на трасето. Влошаващата се обстановка по отношение разпространението на COVID-19 обаче доведе до връщане на някои мерки и броени дни преди състезанието правителството забрани публиката на спортни мероприятия. Всичко това не пречи на Имола да искат да приемат F1 кръг и в бъдеще, обясни регионалният съветник по туризма Андреа Корсини.

„По време на преговорите с Либърти Медия веднага заявих, че бихме искали да приемаме Формула 1 на Имола не само през 2020-та, но и през следващите години“, заяви съветникът.

„Имаме всичко необходимо, правителството на Емилия Романя поддържа проекта. Пистата ни има история, в региона ни има добре развити условия за настаняване на хора. Освен това притежаваме страст и целеустременост, а тези качества често творят чудеса", добави още той.