В това състезание той не удари нито един автомобил, както го стори в първото състезание, но в крайна сметка се наложи да се извини на Серхио Перес. Руснакът Никита Мазепин, чийто баща е един от основните инвеститори в Хаас, вече доказа, че качествата му са далечни за това да бъде добър пилот във Формула 1.

В неделното състезание в ГП на Португалия мексиканецът Перес нарече руснака „идиот”.

Това се случи на етап, в който Перес задминаваше поселдния Мазепин с една обиколка. Вместо да отстъпи, руснакът блокира временния лидер в състезанието и двете коли се разминаха за малко. Пилотът на Хаас пък отнесе петсекундно наказание за случлото се.

След състезанието Мазепин, който завърши на цели две обиколки зад победителя Люис Хамилтън, трябваше да се извини за подхода към Перес. „Това беше просто моя грешка. Отивахме към план С в средата на състезанието и бях един от малкото, които направиха два стопа. Честно казано, тогава бях сам и не бях предупреден от екипа, но това не е оправдание. Вината е моя и вече се извиних на Чеко Перес.

„Беше много близо и мислих, че ме е видял. Извини се след състезанието и призна, че не ме е видял. За миг помислих, че съм повредил предното крило на болида ми”, пък коментира Перес ситуацията.

През миналия декември Мазепин бе обвинен в сексуален тормоз от жена, след като сподели видео от колата си, в което докосва гърдите ѝ. Във Формула 2 руснакът беше известен със своята агресивност и блокиранията, които правеше срещу опонентите си в тесните завои.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.