Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер се опита да успокои Серхио Перес след отпадането от домашното му състезание в Гран При на Мексико. Чеко отпадна още в началото на надпреварата след удар с Шарл Льоклер на първия завой.

„Бях изключително разочарован да видя Чеко да отпада в първия завой. Той направи вероятно най-добрия си старт през сезона. Беше изтеглен от три коли пред него и влезе в кривата с огромна скорост. И човек не може да го укорява за станалото. Това бе домашното му състезание – искаше да опита да поведе", сподели Хорнер след състезанието.

Според босът в "биковете" случилото се на старта е състезателен инцидент и никой не е виновен.

"Според мен бе състезателен инцидент, защото няма как три болида един до друг да минат през завоя. Очевидно е, че Шарл нямаше къде да отиде. Така че ситуацията бе изключително разочароваща за Чеко и феновете му. Аз точно от нещо такова се страхувах преди надпреварата"

След това Хорнер разкри какво е казал на Перес в опит да го успокои: "Моментът бе тежък за него. Случи се пред неговите фенове. Затова бе толкова емоционално. Казах му: „Бореше се за лидерството в домашното си състезание. Нямаше да си пилот, ако не бе опитал““, каза още Хорнер