Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер отново коментира представянето на Серхио Перес през сезон 2023, като назова кой момент е пречупил мексиканеца и е сложил край на битката за титлата между него и съотборника му Макс Верстапен.

В първите четири състезания двамата бяха две на две победи, а Чеко влезе в Маями с изоставане от 6 точки. Там обаче мексиканецът не успя да се справи с тогавашния двукратен световен шампион и Макс дръпна сериозно в класирането. Според Хорнер именно това е бил ключовият момент, който е определил сезона на мексиканеца.

"Първите четири състезания той беше много силен. И мисля, че именно загубата в Маями бе този психологически удар - губейки това състезание", сподели босът на "биковете" пред Motorsport.com

"След това в Монако веднага се стигна до онази негова грешка. Увереността е много важна за този спорт. Той имаше много добри първи състезния, а след това бе на възходи и падения. Например, кара отлично в Монца, но грешките започнаха да натежават и да му влияят", допълни той.

"Важното е, че отново си възвърна формата в края на сезона, хубаво е да се види. Както и това че завърши втори в шампионата, нещо което не бе постигал, нещо което и ние не бяхме постигали като отбор - да завършим първи и втори", завърши Хорнер.