Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 – Кристиан Хорнер, беше категоричен, че бъдещето на пилота Макс Ферстапен остава обвързано с австрийския тим поне до 2021 година.

Думите на британеца дойдоха в отговор на поредните информации, които пратиха 21-годишния състезател в някой измежду преките конкуренти Мерцедес и Ферари. В Холандия доста се тиражира тезата, че в договора на Ферстапен е залегнала клауза във връзка с представянето, която би му позволила предсрочно напускане, ако някой измежду двамата лидери го потърси.

„Ние сме много доволни от него, а той също е щастлив в отбора. Не виждам промени за следващата година”, коментира Хорнер. „По-скоро говорим за 2021 година, когато всички пилоти ще останат без договори. Чух тази теория, че той „е трябвало да спечели състезание”. Случаят изобщо не е такъв. По това време на годината винаги има спекулации.”

„Договорът между пилот и отбор винаги ще си остане конфиденциален, но мага да кажа, че всеки пилот в питлейна има своите клаузи. Много се говори за договора на Макс и очевидно само спекулации. Той е много щастлив в отбора, вярва в този проект. Нямаме никакви съмнения в него”, допълни Хорнер.