Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер смята, че критиките към пилота на тима Макс Ферстапе в голямата си част са незаслужени.

Дотук през сезона най-младият пилот в историята на „кралските гонки“ показа агресивно каране, което често водеше до упреци, че прекрачва границата на допустимото. Дори Чарли Уитинг, състезателният директор на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), наскоро заяви, че 18-годишният младок започва да си създава лоша репутация.

Хорнер обаче има съвсем противоположно мнение по въпроса. „Дали ще го браним от критиките зависи дали те са на място или не, а в случая 99 процента от тях не са“, каза британецът.

„При това положение просто ги игнорираш и продължаваш да си вършиш работата. Единствената причина, поради която има такъв интерес към него, е заради начина, по който се представя. Макс е младо момче и е нормално да допуска странни грешки, но в същото време се учи много бързо.“

„Всичко това е част от развитието му, от придобиването на опит. Виждали сме много такива неща, когато млади и изключително надарени пилоти опитват да намерят мястото си. Докато не се наложат, винаги ще има критики“, добави Хорнер.