Формула 1 се завръща тази седмица на пистата Имола за четвърти кръг от световния шампионат през сезон 2022 – Гран при на Емилия Романя. Хладно време очаква Гран при отборите в края на седмицата на трасето, чието официално име е Аутодромо Енцо е Дино Ферари. В петък температурите ще достигнат максимум 13 градуса. Влажността ще е много висока – до 98% – и тогава е най-вероятно да превали. В събота ще е по-топло – до 21 градуса, а в неделя – около 20. И през двата дни има шанс за леки валежи, но според прогнозата те няма да са сериозни.

От Пирели избраха да предоставят на отборите гуми от типовете C2, C3 и C4 за уикенда на Имола, съответно като хард, медиум и софт.

Същите типове бяха избрани и миналия сезон, но тази година смесите са различни. Асфалтът на пистата е от 2011 г., така че е доста абразивен.

„Имола е писта от старата школа. Трасе-предизвикателство, където изпреварванията могат да са сложни, защото на места е доста тясно. Стратегията вероятно ще е съсредоточена върху това да се избягва трафик“, посочи спортният директор на Пирели Марио Изола.