Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) изрази съжаление за случилото се с Шарл Льоклер (Монако, Ферари), който отпадна от Гран при на Франция в неделя и отново пропусна да запише потенциална победа във Формула 1. От това се възползва миналогодишният съперник на британеца - Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул), който стигна до първото място на "Пол Рикард" и вече води с 63 точки на върха при пилотите.

"През тази година е удоволствие да гледаш скоростта на Ферари. Жалко обаче за случилото се с Шарл, тъй като той върши великолепна работа. Същото мога да кажа и за Карлос Сайнц", заяви Хамилтън.

60 снимки

"Не е лесно обаче да поддържаш непрекъснато това представяне на пистата. Трудна работа е и знам през какво преминава целият отбор. Ферари обаче е такова място, където съм сигурен, че просто ще продължат да работят и ще намерят решение на проблемите".

Самият Хамилтън се намира в добра форма при преполовяването на сезона и има четири поредни подиума. Той продължава да смята, че Мерцедес е далеч от претендентите за титлите Ред Бул и Ферари, но е оптимист за представянето на отбора през следващия сезон във Формула 1.

"Знам точно какво искам за болида догодина. За този сезон няма да има коренни промени заради тавана на бюджета, така че ще оставим това за 2023. Вървим напред стъпка по стъпка и седмица за седмица. През следващите два месеца ще се фокусираме много повече върху автомобила за догодина", каза още британецът.