Победителят в квалификацията за Гран При на Франция – Люис Хамилтън беше много щастлив от представянето на своя болид Мерцедес, който по думите му е ставал все по-добър и по-добър след всяка изминала обиколка.

34-годишният британец постави рекорд на трасето „Пол Рикар” с обиколка в рамките на 1:28,319. Така той остави зад себе си своя съотборник Валтери Ботас, инкасирал изоставане от 286 хилядни от секундата. Трети се нареди пилотът на Ферари Шарл Льоклер, който се представи много по-добре от опитния си съотборник Себастиан Фетел (дал 7-о време).

„Пистата не е от лесните. Доста технична, има големи зони за сигурност. Във всяка една обиколка успявахме да измъквахме още и още мъничко време. В последния тур спечелих половин секунда, от която загубих голяма част в предпоследния завой, но успях да подобря резултата си”, коментира Хамилтън.

„И аз загубих време там, защото вятърът постоянно променя посоката си, а в този участък пистата е доста прашна. Когато атакуваш, това е много важно – дали вятърът ще смени посоката си, дали ще ти попречи. В последния тур той отново промени посоката си, този път в моя полза. Така успяхме да се измъкнем напред. Всички работиха много усилено от инженерна гледна точка”, завърши Хамилтън.


Не пропускайте нито миг от Гран При на Франция, 8-и кръг от шампионата на Формула 1, в неделя, 23 юни, от 16,10 часа чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!