Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън призна, че болестта му е изиграла сериозна роля за слабото му представяне в Гран При на Германия. Британецът водеше в състезанието през първата му половина, след като в събота взе полпозишън, но в крайна сметка завърши 11-и.

Всичко за него се влоши от 29-ата обиколка нататък, когато с новия си комплект гуми софт той допусна грешка в секцията при стадиона и излезе извън трасето. Заради удара в предпазните ограждения Хамилтън нанесе поражения при колата си и трябваше отново да влезе в бокса за нов комплект интермедия и поправки. Британецът обаче не успя да влезе в питлейна по правилния начин и отнесе допълнително 5-секундно наказание.

Той го изтърпя в 47-ия тур, когато сложи друг комплект интермедия. В края на състезанието Хамилтън допусна завъртане в завой №1 и проблемите със сцеплението окончателно опропастиха състезанието му. В крайна сметка той все пак си тръгна с точки от Германия поради наказания за двата болида на Алфа Ромео, които го изкачиха до 9-о място.

През целия уикенд Хамилтън обаче трябваше да се бори и с вирус, от който не успя да се отърси навреме. „Никога преди не се бях чувствал толкова болен. Това беше най-тежкият ми състезателен уикенд в цялата кариера. Подобни неща те карат да осъзнаеш колко ценно е здравето”, заяви 34-годишният Хамилтън.

„Дори и с нагласата да се боря, се изправих срещу още по-тежко предизвикателство с дъжда, а и още един определящ миг, заради който загубих състезанието. Няма да лъжа – боли ме много, но тези дни имат предназначение да ни тестват и да ни накарат да се поучим.”

„Това беше едно от най-тежките ми състезания, а и за Мерцедес като отбор от доста време насам”, допълни британецът.