Седемкратният световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън, остана доволен от втората си позиция след Гран при на Америка на пистата в Остин, като заяви, че нещата за неговия тим Мерцедес изглеждат доста по-добре, отколкото в началото на сезона.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

„Първо искам да поздравя всички от Ред Бул, които доминираха през целия сезон и Макс беше много силен. Ние ги догонихме едва в края на сезона. Имахме нужда от още няколко обиколки, за да атакуваме успешно. Тимът свърши отлична работа този уикенд. Доста, доста работа, за да получим тези подобрения по колата тук. Беше много трудно до последното състезание, но сега всичко започва да изглежда доста по-добре. Аз допуснах една грешка, реших, че съм разочаровал тима, но успях да се върна в голямата битка. Трябва просто да си наложиш да се върнеш в битката. Чувствам се страхотно от постигнатото днес и съм много щастлив от резултата“, заяви британецът.

„Да, винаги съм харесвал Щатите. Още, когато дойдох за първи път. Нямам търпение да отидем в Лас Вегас. Винаги съм се чувствал добре приет тук. Хората ме посрещат много добре. Наистина, това е една много прогресивна страна и съм много, много щастлив, че сме тук“, каза още Хамилтън.