Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън съзря слабост у големия си конкурент от Ферари Себастиан Фетел. Звездата на Мерцедес визираше най-вече начина, по който германецът празнува победата си в Гран При на Великобритания.

Преди две седмици Фетел триумфира на „Силвърстоун” и вгорчи настроението на всички британци, които очакваха историческа пета поредна победа за Хамилтън. Макар че съперникът му кара за германски тим, по време на радиокомуникацията с отбора си в минутите непосредствено след победата, Фетел изрече: „Победихме ги насред техния дом.”

Резултатът на Фетел беше доста впечатляващ, защото дойде на трасе, където през последните години традиционно Мерцедес демонстрира по-добро темпо. Германският пилот на „скудерията” успя да дръпне с 8 точки пред Хамилтън в класирането при пилотите, но сега на „Хокенхайм” – което може отново да мине за домашно състезание за Мерцедес – действащият шампион възнамерява да преобърне ситуацията.

„Чух, че той каза нещо”, коментира Хамилтън относно забележката на Фетел. „Считам това за слабост, като цяло такова е мнението ми за нуждата просто да кажеш нещо.”

„Лично за мен не е проблем да работя така, а казаното не ме засяга по никакъв начин. Радвам се за фетел. Ние просто ще сведем глади и ще се постараем да свършим по-добра работа. Такъв е нашият подход в момента.”

Предстоящото Гран При на Германия е предпоследното състезание – след него остава само старта в Унгария – преди лятната пауза в шампионата на Ф1.

„Искам да победя тук, защото досега през сезона нямам достатъчен брой победи. В дадени мигове изпитвахме трудности, а през тази година дори най-малката трудност бива умножена, тъй като разликите са толкова малки. Страхотно е, че наблюдаваме такъв сезон. Добре е за спорта. Имаме нужда от повече кампании като настоящата”, допълни Хамилтън.