Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде най-добро време във втората свободна тренировка преди Гран при на Абу Даби, последен старт за сезон 2017.

Британският пилот на Мерцедес завъртя 39 обиколки във вечерната сесия на пистата "Яс Марина", като най-бързата от тях бе за 1:37.877 минути.

Победителят в сутрешната тренировка Себастиан Фетел с Ферари даде второ време. Германецът изостана със 0.149 секунди от Хамилтън.

Трети резултат постигна пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо, като австралиецът бе с 303 хилядни от секундата по-бавен от Хамилтън.

Място в топ 6 във втората тренировка в Абу Даби намериха още финландците Кими Райконен (Ферари) и Валтери Ботас (Мерцедес), както и холандецът Макс Ферстапен (Ред Бул), чието изоставане от Хамилтън вече бе повече от секунда.

Гран При на Абу Даби е още една възможност да участваш в играта на Heineken. Включи се, като посетиш страницата на Играта - gong.bg/f1.

За да участваш в играта, няма нужда да откъсваш поглед от екшъна на пистата, трябват ти само няколко секунди. Трябва да да посетиш страницата на Играта, gong.bg/f1; да се съгласиш с правилата на кампанията и да се регистрираш със своите имена, телефон и имейл адрес.