Пилотът на Мерцедес Луис Хамилтън, който спечели полпозишън на Гран При на Великобритания, сподели, че ще даде всичко за феновете си.

Британецът ще стартира първи за 67-и път в кариерата си, а зад него на „Силвърстоун“ останаха Кими Райконен и Себастиан Фетел.

„Чувствам се невероятно, особено с почитателите и феновете. Благодаря“, бяха първите думи на Хамилтън.

„Нали всички казват да оставим най-доброто за накрая. Така беше и с моята обиколка. Цялата подкрепа, която получих през тоя уикенд беше невероятна. Искам да благодаря. Надявам се и феновете да са щастливи“, продължи британецът.

„Като цяло обичам да е сухо, но когато условията са такива, се създава особено усещане. Когато започна да съхне, гумите проработиха по най-добрия начин. Ще дам всичко от себе си за тези фенове“, завърши Хамилтън.

„Чувствах се добре. Колата бе възможно най-добра днес. Нямахме достатъчно скорост за първото място. Аз нямам какво да губя“, коментира Райконен.

„Мисля, че дори след време ще казваме, че беше невероятно. Вчера не бяхме доволни, жалко, че в последната си обиколка не можах да запиша по-добър резултат“, каза, на свой ред, финиширалият на трето място на стартовата решетка Себастиан Фетел.