Люис Хамилтън ще напусне отбора на Мерцедес, само ако усети, че няма какво повече да даде на тима. В противен случай той вижда "последните си дни" във Формула в Мерцедес. Това заяви седемкратният световен шампион в четвъртък, цитиран от "Ройтерс".

Неговият договор с отбора изтича в края на годината и вече има спекулации за бъдещето на британския пилот.

"Виждам се в Мерцедес до последните си дни, ако трябва да бъда честен", каза 38-годишният Хамилтън пред репортерите в Мелбърн.

"Имам страхотно партньорство с тима, силна връзка. Докато мога да помагам на отбора да върви напред, ще го правя. Ако усетя, че не съм способен да правя това, ще е време по-младите да дойдат", каза той.

Той е спечелил шест световни титли с Мерцедес, но не постигна нито една победа през миналия сезон, като това бе първият му без успех. Той и съотборникът му Джордж Ръсел нямат подиум и в началото на този сезон.

Хамилтън описва болида като "малко по-добър" от този през миналата година, но признава, че трябва да се подобрява през целия сезон, за да може да се конкурира с Ред Бул.

"Наясно съм, че ни трябва много време да настигнем колите пред нас. Като виждаме Ред Бул, те ще продължат да се развиват", смята Люис Хамилтън./ БТА