Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън похвали своя тим за невероятните решения относно гумите в последната част от квалификацията за Гран При на Япония, тъй като те се оказаха ключови за съботния му триумф.

На „Сузука” британецът постигна своя юбилеен 80-и полпозишън в кариерата, като беше подпомогнат сериозно от грандиозно сбърканата тактика на Ферари. Фактът, че британецът успя да завърти бърза обиколка със сликовете преди по-обилния дъжд в Q3 се оказа решителен за това в неделя той да поведе състезанието от първа позиция.

„Отборът свърши безусловно забележителна работа с решението за Q3. То може би беше най-трудното, защото се двоумяхме много, ала накрая грабнахме полпозицията”, заяви Хамилтън.

„Беше малко напрегнато, тъй като така и не направих една последна бърза обиколка. Това моят 80-и полпозишън. Работихме толкова усърдно, за да настроим колата и стратегията си. Такава чест е да се състезавам за Мерцедес, затова мога само да благодаря горещо на всички в завода, които ми помогнаха да спечеля тази квалификация.”

„Трудно е, когато си под напрежение да вземеш вярното решение, ала това е разликата между нас и останалите през тази година. Затова сме най-добрите, а този отбор го заслужава”, възкликна Хамилтън.

Стартът за Голямата награда на Япония е утре, 7 октомври, от 8,10 часа българско време. Можете да проследите цялото състезание чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.