Първите трима пилоти изразиха мнението си след края на кваликацията за Гран при на Франция. На "Пол Рикар" Мерцедес се представи по повече от категоричен начин, взимайки първите две позиции за състезанието. Трети бе Себастиан Фетел от Ферари, следван от Макс Верстапен и Даниел Рикардо.

„Времето беше чудесно. Много по-добро от ранната фаза от седмицата,а  квалификацията винаги е трудна. Ако трябва да бъда честен, Q3 ми е малко скучна. Представих се добре. Радвам се, че керванът се завърна във Франция. Имаме страхотна подкрепа от феновете. Организаторите са свършили чудесна работа”, сподели Люис Хамилтън след успеха си на квалификацията на „Пол Рикард”

„Подобрената версия на двигателя е много добре. Тимът свърши чудесна работа, а можем да покажем в състезанието, че имаме много скорост”, заяви Валтери Ботас.

„Трудно е да постигнеш добрия баланс. Дадох всичко най-добро от себе си. Колата започна да се плъзга и да губя време. След първия си опит видях, че можем да сме по-близо и да имаме шанс, но Мерцедес отговори по феноменален начин. Времето беше „комси-комса” в днешния ден. Сега е малко сиво и не изглежда по най-добрия начин, но мисля, че в неделя ще направим чудесна битка”, сподели третият Себастиан Фетел.