Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън изрази опасенията си за развитието на битката за титлата във Формула 1 този сезон. Хамилтън остана втори в състезанието за Голямата награда на Мексико, а победител бе основният му конкурент и лидер във временното класиране при пилотите Макс Ферстапен (Нидерландия).

Четири кръга преди края на сезона във Формула 1 Ферстапен с "Ред Бул" има 312,5 точки, а Люис Хамилтън с "Мерцедес" е с 293,5.

Британският пилот призна, че представянето на отбора на "Ред Бул" буди притеснения у него.

"Все още има 4 състезания, но очевидно 19 точки не са малко. Макс натрупа доста победи тази година. В Мексико определено бяха по-бързи. Ако продължат по този начин, тогава определено имаме проблем или ще имаме такъв", коментира Хамилтън.

Тимът на "Мерцедес" има преднина от само 1 точка в генералното класиране при конструкторите с 478,5 към момента срещу 477,5 за "Ред Бул".

"Нуждаем се от повече точки в следващите стартове. Това е голямата ни цел, но те просто са много бързи. Ние правим всичко възможно, но към момента не е достатъчно, за да се състезаваме с тях", заяви още Хамилтън по повод конкурентите от "Ред Бул".