Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че бъдещето на Формула 1 е пред пилота на Уилямс Джордж Ръсел. Британецът вярва, че младият му сънародник ще се превърне в негов заместник като надежда на Великобритания за бъдещ шампион. Ръсел, който е шампион във Формула 2 от 2018 година, влезе в ролята на заместник на Хамилтън в Гран При на Сахир, когато британецът са зарази с коронавирус, и се представи великолепно.

Тогава 22-годишният Ръсел бе на крачка от неочакван триумф на пистата „Сахир“, но груби грешки на отбора и спукана гума го лишиха от победа при първото състезание с болида на Хамилтън.

„От това, което видях миналата година, съм убеден, че Джордж Ръсел е бъдещето на Формула 1. Той показа, че има потенциала някой ден да бъде световен шампион. В отбора на Уилямс той често класираше болида си във втората част на квалификациите, което си е равносилно на подвиг“, заяви Хамилтън.

„Впечатлен съм от начина, по който успява да менажира представянето си в състезанията, и от това как израсна като пилот в последните две години. Напомня ми на начина, по който Фернандо Алонсо разви своя талант в първите си години във Формула 1“, добави още той.