Люис Хамилтън пое отговорност за катастрофата с Фернандо Алонсо и каза, че е благодарен, че изобщо е оцелял. Двамата се удариха в началото на Гран при на Белгия от Формула 1 и британският пилот на Мерцедес отпадна от състезанието.

Инцидентът вбеси Алонсо, който бе чут да казва: „Какъв идиот! Направихме отличен старт, но този човек знае как да кара само от първото място“.

Алонсо все пак стигна до пета позиция на „Спа-Франкоршан“, а отпадането на Хамилтън прекрати дълга позитивна серия за седемкратния световен шампион. Той финишира на подиума в пет поредни кръга от Формула 1.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Той беше в сляпото ми петно и определено не му дадох достатъчно място за маневриране. Вината е моя. Просто не го видях. Съжалявам за него и за целия му отбор. Спомням си, че виждах земята отдалеч и се радвам, че оцелях“, заяви Хамилтън след Гран при на Белгия.

Съперничеството на двамата е напрегнато още от периода им като съотборници в Макларън и британецът не остана доволен от реакцията на Алонсо в радио съобщението.

Запитан дали ще говори с испанеца след това послание, Хамилтън отговори:

„Не. Щях да го правя, докато не чух съобщението. Ясно ми е как се чувства и е хубаво да знам какво мисли за мен. Добре е, че го каза открито. За мен си знам, че не съм го направил умишлено, но поемам отговорността за инцидента. Така правят възрастните“.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Алонсо пък бе по-мек след края на състезанието, в което изравни най-доброто си класиране за сезона.

„Хубаво е, че той призна грешката си. Това се случи в първата обиколка и няма какво повече да се каже. Стюардите не реагираха, защото това бе състезателен инцидент. В този завой специално такива неща не са рядкост“, заяви испанецът.

„В онзи момент бях много ядосан, тъй като все се случва нещо, когато започваме от челото или се надпреварваме за първите места. Извадих късмет, че болида ми понесе удара и дори успя да продължи“.