Люис Хамилтън отправи недвусмислено предупреждение на противниците си да не се надяват, че могат да застанат на пътя му към седмата титла във Формула 1, с която ще изравни рекорда на Михаел Шумахер. Звездата на Мерцедес даде най-добро време след първата свободна тренировка преди Гран при на Унгария този уикенд, като изпревари с по-малко от една десета от секундата съотборника си Валтери Ботас.

„Работим съвсем отскоро с новата кола при това само на една писта, но смело мога да заявя, че тя е най-добрата, която сме имали в Мерцедес. В предишни години се е случвало машините ни да са като капризни примадони, но сега няма нищо такова. Но аз имам сериозна заплаха в лицето на Валтери. Той става все по-добър с всеки сезон, а също и по-амбициозен. Уважението ми към него расте непрекъснато.“, заяви настоящият световен шампион.

А Ботас, който е лидер в шампионата след първите два кръга, таи надежди, че може най-сетне да се пребори с именития си колега.

„Мисля, че сега съм по-силен, отколкото миналата година и ще мога да дам сериозен отпор на Люис за титлата“, закани се финландецът.