Люис Хамилтън обясни смисъла на радиосъобщението в края на Гран при на Австралия. Британецът беше чут да прави коментар по радиото в последните етапи на състезанието на пистата Албърт парк. Сега той уточни, че не е имал за цел да критикува тима на Мерцедес.

Хамилтън се движеше на четвърта позиция в Мелбърн и се намираше точно зад съотборника си Джордж Ръсел. Бившият състезател на Уилямс се възползва от спиране в бокса по време на по-ранния период на автомобила за сигурност и  изпревари седемкратния световен шампион.

По време на заключителните етапи на състезанието, Хамилтън се чува да казва по радиото на състезателния си инженер Пийт Бонингтън: „Вие ме поставихте в много трудна позиция.“

След това Хамилтън уточни, че коментарът не е бил свързан с промяната на позициите в състезанието между него и Ръсел, а по-скоро  с прегряването на неговия W13.

„По принцип не можех да се състезавам за позиция, защото колата прегряваше. Затова трябваше да намаля темпото“, заяви Хамилтън пред медиите.

Седемкратният световен шампион бе много щастлив от резултата на Мерцедес

Като се има предвид борбата германския производител от началото на сезон 2022,  Хамилтън беше развълнуван от резултат в Австралия. Двойното класиране в зоната на точките позволи на Мерцедес да заеме второ място в шампионата на конструкторите и да изпревари преките си съперници от Ред Бул.

„Това е невероятен резултат за нас като отбор„, обясни той.

„Честно казано, това е толкова положително. Мисля, че в петък изоставането ни беше 1.2 секунди. И в този момент колата не изглеждаше впечатляваща.“

„След това свършихме чудесна работа и се класирахме на трета редица. Накрая направих страхотен старт и се озовах на трета позиция.“

„Чувството беше невероятно. Много се радвах да се да се боря за място на подиума в онзи момент. Но очевидно не успяхме да поддържаме темпото на Ред Бул.“

Според Хамилтън, „Сребърните стрели“ са спечелили солиден брой точки в първите три състезания от сезона, макар да съжалява, че не е успял да завърши на по-предно от десетото място в Саудитска Арабия.

„Не успяхме да подобрим автомобила през тези три състезания. Въпреки всичко това смятам, че наистина извлякохме максимума, който можехме да постигнем. Спечелихме добър актив точки. От моя страна подведох отбора в последното състезание и остана едва десети точки. Но този резултат е страхотен“, заключи Люис Хамилтън.