Люис Хамилтън бе на седмото небе след двойната победа на Мерцедес в Япония, която го доближи максимално до нова шампионска титла във Формула 1.

"Нямам думи, много съм щастлив, целият уикенд бе много силен за тима. Чудесна двойна победа за Мерцедес", заяви Хамилтън.

"Това е най-страхотната писта. Не знам защо спряха да правят такива писти. Всяка една секунда на пистата е адски забавна."

"Справях се добре с работата с гумите, винаги е чудесно чувство да се борим със своите съперници, когато колата се представя толкова добре."

"Тези момчета (от екипа б.р.) работят изключително усърдно, за да създадат този звят. Горд съм, че съм част от този тим и мога да правя това, което правя."

Относно това, че вече е много близо до титлата, Хамилтън коментира: "Аз мисля все пак да продължавам с моя подход, стъпка по стъпка всеки уикенд. Отиваме към ново Гран При, все още има разлики, но мисля, че се справихме чудесно през този сезон. Остин е чудесна писта и нямам търпение да бъда там с моя звяр."

А ето и какво сподели неговият съотборник Валтери Ботас:

"Всичко в колата бе добре, знаех какво трябваше да направя. Темпото бе добро, в края на втората серия от обиколки имах блистери на задните гуми, но свършихме работа, най-важното бе да стигнем до финала. Всичко беше ок, успяхме да съхраним ресурса на двигателя, което беше добре за нас."