Световният шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън призна, че няма планове да се отказва от спорта, а напротив – продължава да преследва рекордите на Михаел Шумахер.

Британецът е лидер в класирането до момента с преднина от 62 точки в класирането пред съотборника си в Мерцедес – Валтери Ботас.

По време на лятната пауза в шампионата, петкратният носител на световната титла опроверга предположенията, че ще се откаже в края на годината. Пред „Скай Спортс” той поясни:

„В момента нямам планове да спирам скоро. Има още работа, има още за печелене и още неща, които да постигнем заедно – вътре и извън болида.”

„С Мерцедес е феноменално приключение. Развълнуван съм да видя какво още можем да направим заедно и какво предстои.”

„Честно казано не знам защо някои хора решават да спрат, когато решат да го сторят, но аз обичам да карам. Наистина, обожавам предизвикателството.”

Понастоящем Шумахер води класацията с най-много световни титли – 7 и се говори, че Хамилтън няма да се откаже преди да стане най-великият за всички времена.

Хамилтън преследва седем рекорда на германеца: Най-много световни титли (7) срещу 5, най-много победи (91) срещу 81, най-много победи на една и съща писта (8) срещу 7, най-много победи в последователни сезони (15) срещу 13, най-много състезания, в които е бил водач (142) срещу 140, най-много хеттрикове, съставени от полпозишън, победа и най-бърза обиколка (22) срещу 14, най-много качвания на подиума (155) срещу 144.

Легендата на Ферари се състезаваше в два периода – между 1991 и 2006 година и 2010 – 2012.

Люис Хамилтън дебютира през 2007 година.


Автор: Александър Антонов