Седемкратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, заяви, че Мерцедес трябва да направи „големи промени” по W15, тъй като в Саудитска Арабия новата кола на „сребърните стрели“ се оказа в „различна категория” спрямо преките съперници на тима.

Хамилтън завърши девети в Джеда, след като стратегическият риск с оставането му на пистата при излизането на колата на сигурността не се отплати. Люис остана зад Ландо Норис с Макларън и така и не успя да осъществи нито една успешна атака срещу сънародника си.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

„Колата ни е сравнително добра в бавните завои, не е толкова зле и в средно бързите, но в бързите завои и при висока скорост сме много далеч от лидерите. Сякаш карах кола от друга категория, когато минавах през бързите завои спрямо пилотите около мен“, заяви Хамилтън.

Хамилтън допълни, че е „неприятно да е три поредни години в почти една и съща позиция”, като визира класирането и представянето на Мерцедес от 2022-а година насам.

„Определено трябва да направим големи промени. Ако погледнете трите отбора пред нас, те използват различни концепции спрямо нашите решения в отделни области. Трябва да добавим представяме, това е безспорно“, допълни британецът.