Люис Хамилтън спечелели квалификацията в Спа, поставяйки рекорд за всички времена на пистата в Белгия. Същевременно той изравни рекорда на Михаел Шумахер по пол позициите - по 68, за което получи поздравления от жената на германеца Корина.

"Искам да благодаря на всички фенове. Не мога да повярвам. Искам първо да благодаря на моя отбор. Рос беше много голяма част от това да съм в този отбор. Да направя тази хубава обиколка беше просто невероятно и да чуя специалното съобщение. Моля се за Михаел през цялото време. Имах привилегията да се състезавам с него на картинг състезанията. Той винаги ще бъде един от най-големите за всички времена."

Себастиян Фетел от своя страна каза: "Чувствах се много добре в първата фаза от надпреварата. След това загубих това усещане във втората. Предната ос не бе достатъчно стабилна. Не реагираше достатъчно добре машината. В третата част почувствах много бърза реакция на предната ос. Когато Кими преустанови своята обиколка, това ми даде много добре изтегляне и ми даде предимство пред Валтери. Много съм щастлив. Съперниците трябва да се притесняват от темпото ми в състезанията. В последователни обиколки с много гориво се чувстваме много добре. Би трябвало да сме конкурентни на състезанието утре", сподели заелият втората позиция Фетел.

Третият Валтери Ботас сподели: "Резултатът не е лош - първа и трета позиция. Люис беше перфектен. Аз се целех към първата позиция, но мислите ми отсега са насочени към утрешната борба. Първите ми победи тази година ме наказаха да искам още и още. Надявам се да покажем, че имаме сили", заяви Валтери Ботас.