Люис Хамилтън отказва да се предаде в битката за титлата във Формула 1, въпреки че според самия него "крилата на Мерцедес са подрязани" през този сезон, пише агенция ДПА. Британецът изостава с 19 точки от Макс Ферстапен в битката за титлата, а отборът е с една зад "Ред Бул" при конструкторите преди Гран при на Бразилия в Сао Пауло този уикенд.

"От този момент насетне трябва да спечеля всяко състезание", каза седемкратният световен шампион на пресконференция преди свободните тренировки днес.

"Предизвикателството е огромно, а болидът на "Ред Бул" изглеждаше много бърз в последното състезание. Всъщност, те изглеждат така от началото на сезона, но и ние направихме всичко по силите ни. Ще пробваме да изстискаме възможно най-много точки срещу тях и през този уикенд, но последния път в Бразилия (през 2019-а) те изглеждаха неуязвими", добави Хамилтън.

"В момента обаче изглежда, че крилата ни са подрязани и ни е трудно да измъкнем максималния потенциал от автомобила. По-трудно ни е от миналата година", каза още британецът.