Люис Хамилтън бил изумен от възможността Майкъл Маси да се върне във ФИА. Шефът на Мерцедес Тото Волф също бил вбесен

Мохамед бин Сулайем посочи в свое интервю, че иска във Формула 1 да има поне трима рейс директори. Това бе изтълкувано като намек, че Маси може отново да заема и поста, от който бе освободен по-рано тази година заради разправията за действията му по време на финала за сезон 2021 в Абу Даби. В публикация на британския таблоид Дейли Мейл се твърди, че техен източник е разкрил реакцията на седемкратния световен шампион и ръководителя на тима му, когато научили за казаното от президента на ФИА.

„Решението (за освобождаването на Маси) бе взето от световния съвет. (Ситуацията в Абу Даби) беше човешка грешка от страна на Майкъл. Аз нямам лични проблеми с него. Не мразя никого. Той е налице и може да го използваме отново. Не съм казвал, че се отърваваме от него. Казах, че може да го използваме пак. Отворени сме за всякакви варианти“, заяви Бин Сулайем.

„Трябва да се занимаем с липсата на хора във ФИА. Искам да има минимум трима рейс директори, в идеалния случай до началото на следващата година“, добави президентът на ФИА.

Според източника на Дейли Мейл Бин Сулайем не искал разправии с когото и да е, а да „върне ФИА до заслужената ѝ позиция“

„През последните години ФИА бе изтикана настрани и неговото желание е организацията да поеме старата си роля. Не иска нищо за себе си, нито финансово, нито нещо друго. Може би чувства, че Тото малко е прекалил и че не му е работа да управлява Формула 1“, е заявил неназованият източник.