Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън коментира след убедителната си победа в Гран При на Япония, че иска да види състезания, където борбата е от старта до финала, както беше на Монца. Според британеца, именно в такива битки, се вижда психологическата устойчивост на пилота.

След надпреварата в Италия, "червените кончета" загубиха скорост в състезанията и се затрудняваха да се борят със съперниците си от Мерцедес. Интригата и при борбата за шампионската титла при пилотите почти изчезна, но това не означава, че в Мерцедес са престанали от свършената работа.

"Винаги са ми харесвали състезания с борбата колело до колело. Кой пръв ще натисне спирачката, кой пръв ще отстъпи - в условията на преса от съперника се проявява психологическата устойчивост. Винаги се радвам на подобни моменти, и ги ценя. В Сочи, когато стратегията ни не сработи, демонстрирах способностите си, и това беше важно за мен", коментира Хамилтън.

След Гран При на Япония Фетел с Ферари изостава от лидера Хамилтън на 67 точки, а до края на световния шампионат остават още 4 състезания.