Седемкратният шампион Люис Хамилтън ще се опита да спечели победи в оставащите стартове през сезона във Формула 1, след като в неделя в Испания показа сериозно подобрение. Пилотът на Мерцедес завърши на 5-о място.

Той доминираше дълги години в моторния спорт, като през миналия сезон едва в последната обиколка на последното състезание пропусна да спечели осма титла.

Тази година е доста по-трудна за отбора на Мерцедес, след като правилата за аеродинамиката се промениха. Но Хамилтън е уверен, че се е върнал на правилния път. Състезанието не започна добре за него и още в самото начало след контакт с Кевин Магнусен (Хаас) излезе за малко от пистата. Бритенецът има 64 точки след актуалния световен шампион Макс Ферстапен, спечелил четири от първите шест старта.

Gulliver/GettyImages
94 снимки

„Ако не бяха проблемите в началото, най-вероятно щях да се сборя с двата болида на Ред Бул. Това ми дава надежди, че в някакъв етап през този сезон отново ще се боря за победи. Усещането е по-добро дори от победа, когато се върнеш в челните места от толкова ниска позиция и след толкова трудности“, заяви Хамилтън, цитиран от PA Media.

А инженерите на Мерцедeс явно най-накрая са успели да се справят с новите изисквания.

„След последното състезание през миналия сезон, като цяло ни беше трудно във всяко отношение. Имах почти постоянни проблеми с болида, постоянни срещи с колите за сигурност, което не е предимство в състезанията. Но момчетата се постараха и аз се върнах така, както ме видяхте днес (б.р. - вчера). Дори мога да кажа, че отново се чувствам като в предишните успешни времена“, заяви британският пилот.