Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че неговият основен конкурент от Ферари Себастиан Фетел ще има предимство в Гран При на Русия.

Британецът даде едва 4-и резултат във втората петъчна тренировка, като показа изоставане от лидера във временното класиране. Хамилтън изостава със 7 точки зад Фетел, който има 2 победи 1 второ място след първите три старта.

Дотук Хамилтън спечели две от трите състезания, проведени в Русия, така че ще хвърли всички сили в Сочи, за да компенсира за поражението си в Бахрейн преди 2 седмици. „Ферарита определено са най-бързите, както е дотук през сезона“, заяви Хамилтън.

„Ще работим здраво тази вечер, за да видим можем ли да наваксаме от изоставането си. Тяхното темпо не е изненада, защото ние имаме проблем с привеждането на гумите в подходяща работна температура.“

„Ние не сме най-бързите, а, разбира се, искаме да бъдем, но вместо да се тревожа по този въпрос, искам да вложа енергията си в опити да измисля начин да бъдем по-добри.“

Фетел от своя страна не остана впечатлен от предимството си спрямо Хамилтън и намекна, че британецът умишлено е крил реалното си темпо. „Не знам защо те си мислят така“, бе отговорът на Люис. „Според мен Себастиан иска да замаскира това, което ние твърдим. Техните коли са много бързи. Ако успеем да накараме гумите да работят както трябва, можем да се доближим. Разликата е много, много малка, но ние не сме толкова бързи, колкото ни се иска“, добави Хамилтън.