Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън смята, че Ферари и Ред Бул са в „друга лига“ преди откриването на сезона в неделя в Гран при на Бахрейн.

Хамилтън се класира пети в съботната квалификация, като Ферари и Ред Бул заеха първите два реда на стартовата решетка. От полпозишън ще стартира Шарл Льоклер, докато втори е световният шампион Макс Ферстапен. Другата „сребърна стрела“ Джордж Ръсел остана едва девети.

„Като цяло съм наистина щастлив днес (б.р. - вчера). Като се има предвид къде бяхме през последните няколко седмици, борбите, които сме имали, проблемите, които сме имали с колата, беше малко кошмарно да шофираме, но се гордея с всички, че останаха позитивни“, заяви Хамилтън пред „Sky Sports“ след квалификацията.

30 снимки

„Тези момчета напред са в друга лига, така че като цяло съм доволен от мястото, където сме. Това не е първата редица, но ще направим подобрения и ще дадем най-доброто, което можем утре (б.р. - днес).

„Тези момчета (Ферари и Ред Бул) ще сe откъснат. Ние не сме в борбата с тях. Те бяха една секунда пред нас вчера в състезателно темпо, така че битката ми най-вероятно ще бъде с момчетата отзад, но разбира се ще се опитам да бъда възможно най-бърз и да продължа напред, но тяхното представяне е доста по-добро от нашето“, каза още седемкратният световен шампион.

Първото състезание от новия сезон във Формула 1 за Грани при на Бахрейн е днес от 17:00 часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.