Шарл Льоклер с Ферари ще стартира от първа позиция в утрешното състезание за Голямата награда на Бахрейн, първи кръг от новия сезон във Формула 1. Пилотът от Монако завъртя най-бърза обиколка в квалификацията на пистата "Сахир" за 1:30.558 минута и записа десети полпозишън в кариерата си.

Льоклер бе по-бърз с 0.123 секунди от световния шампион Макс Ферстапен с "Ред Бул", който се нареди втори в квалификацията. Трети на старта утре  ще застане вторият пилот на Ферари Карлос Сайнс.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес" изостана на 0.680 секунди и завърши пети в квалификацията.

Гран при на Бахрейн започва утре от 17 часа (българско време).

30 снимки

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън зае пета позиция, като изоставането на британеца от Льоклер бе много сериозно – 0.680. Валтери Ботас с Алфа Ромео даде шесто време, а Кевин Магнусен с Хаас ще стартира от седма позиция.

Фернандо Алонсо с Астън Мартин зае осма позиция, докато Джордж Ръсел с Мерцедес е чак девети, а в топ 10 намери място и Пиер Гасли с Алфа Таури. Пилотите на МакЛарън Ландо Норис и Даниел Рикардо не успяха да дадат добро темпо и останаха извън първите десет. Норис остана тринадесети, докато Рикардо завърши с осемнадесето време.