Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че не е знаел как точно да приеме освиркванията, на които беше подложен, докато получаваше наградата си като победител в Гран При на Канада.

34-годишният британец записа 5-и успех в откриващите 7 старта от сезон 2019, но този път не и без намесата на маршалите, които наложиха 5-секундно наказание на пресеклия първи финиша Себастиан Фетел (Ферари). Санкцията, която бе плод на нарушаване правилата за връщане на пистата и изтласкване на Хамилтън извън трасето, беше достатъчна, за да лиши германеца от победата.

По-голямата част от публиката застана на страната на ядосания Фетел, който направи много протест с действията си след края на състезанието. Феновете се настроиха и срещу Хамилтън, макар той да нямаше нищо общо с решението на стюардите. По тази причина Фетел ги призова да не освиркват неговия голям конкурент.

„Канада беше като ловно поле за мен”, заяви Хамилтън. „Това е трасе, което наистина обичам. Винаги съм се чувствал приет и подкрепян тук. Затова ми беше малко странно, че ме освиркваха. Не е обаче и първият път, в който съм срещал подобно отношение”, добави британецът пред „Индипендънт”.

„Свикнал съм с подобни неща и им прощавам. Единственото, което мога да кажа, е, че не аз взех решението. Затова не разбирам защо точно мен освиркваха”, добави Хамилтън.