Мика Хакинен изрази загриженост относно броят на състезанията във Формула 1 през следващата година. Двукратният световен шампион очаква догодина отборите да се изправят пред едно огромно предизвикателство заради 24-те планирани надпревари.

Притесненията на Хакинен се повтарят с тези на мнозина пилоти и хора в падока. Всички те изразяват опасения относно логистичните предизвикателства и физическото натоварване заради този толкова обширен график.

„В крайна сметка 22 състезания като бройка не са толкова много. Проблемът е в това, че постоянно се провеждат в кратък период от време. Преходите от точка А до точка Б са трудни. Отново трябва да намериш състезателната нагласа и да се съсредоточиш.

Мисля, че това е най-голямото предизвикателство за всички, вкючително и за механиците и организаторите. Занапред очаквам да има още повече състезания. Това ще бъде още по-трудна задача за всички. Може би светът го изисква"

 

Хакинен се състезава в F1 от 1991 до 2001 г. През този период графикът на световния шампионат никога не е надхвърлял 17 състезания.