Тийм босът на Хаас Гюнтер Щайнер потвърди, че отборът се готви за разочарование на предстоящото Гран при на Азербайджан. Причината е, че заводският отбор на Ферари и колите му имат грандиозен контраст с характеристиките на трасето в Баку. Тимът има проблеми с представянето на болида си – VF-19, а колата не може да допринесе нужната температура на гумите.

Трасето край Каспийско море се отличава с дълги прави и бързи завои. Щайнер счита, че проблемите трудно биха били решени до старта в Баку, като отборът се готви за най-лошото.

„Нужно е да намерим решение за тези проблеми, защото не сме ги взели очевидно през зимните тестове. Пистата в Баку е съвсем различна от Бахрейн и Китай, като тя е най-лошата за нас. Приготвен съм за тежък развой. Надявам се да се справим, защото тази писта не може да зареди с нужната енергия гумите”, потвърди Щайнер.

„Работим здраво, вярвайте ни. Както върху аеродиманиката, така и върху двигателя и шасито. Всички сме заедно. Това е голяма група хора, която трябва да е като юмрук, а това е трудно”, коментира Гюнтер Щайнер.