Отборът на Хаас от Формула 1 смята, че ще спести около 250 хиляди долара от транспортни разходи през идния сезон с намаляването на питуола на тима до три места – позицията, от която инженерите и официалните лица наблюдават състезанието и комуникират с пилотите.

Промяната направи впечатление по време на тестовете в Бахрейн в подготовката за сезон 2023, пише агенция „Ройтерс“.

Вместо обичайните шест или повече места за ключовите членове на ръководството на отбора, Хаас вече разполага само с три.

Директорът на американския тим Гюнтер Щайнер, харесван от феновете заради директния си подход в поредицата на „Нетфликс“ - Drive to Survive', заяви, че той няма проблем да следи събитията и от дъното на гаража, ако не необходимо.

„Дали да имаме шест души там или четвърт милион за подобрения по колата? Момчетата дадоха идеята. С три места можем да покриваме това, от което имаме нужда и да се организираме. Става дума за спестявания, която можем да вложим в развитието на колата, защото има таван на разходите. Единственият начин да станем по-бързи е напредъка, така че опитваме да освободим колкото може повече средства за развитие“, коментира Щайнер.

Сезон 2023 ще включва 23 състезания, а отборите трябва да пътуват с цялото оборудване по целия свят.

Автор: Кремена Младенова/ БТА