Състезанието от Формула 1 за Гран при на Малайзия този уикенд ще бъде последно на пистата Сепанг, разкри директорът на надпреварата Разлан Разали. Малайзия е част от календара на Формула 1 от 1999-та година насам, но състезанието започна да регистрира сериозни загуби, заради конкуренцията на Сингапур.

"Това е последното Гран при за нас, след което си взимаме почивка. Мога да ви кажа, че тази почивка ще бъде поне пет години, преди дори да мислим за евентуално връщане. Това е сигурно", коментира Разали.

Правителството на Малайзия, което спонсорира надпреварата, наскоро заяви, че вече не е готово да дава по 67 милиона долара на година.

"Сметките ни вече не са положителни. С всяка изминала година спада и интересът на публиката. Благодарим на правителството, че в продължение на 19 години имахме Формула 1 в Малайзия. Но сега трябва да си вземем почивка", допълни Разали.

Надпреварата в Малайзия е този уикенд от 29 септември до 1 октомври, а всичко около надпреварата може да следите в каналите на DIEMAEXTRA и GONG PLAY.

Включете се в играта ни свързана с Формула 1 - тук!