Първото Гран При на Маями във Формула 1 ще се проведе на 8 май, 2022 година, съобщиха организаторите в свое изявление.

Състезанието ще се проведе в Маями Гардънс, на 30 км северно от емблематичния Маями Бийч. Пистата е изградена около стадион „Хард Рок“, домът на Маями Долфинс от Националната футболна лига и централния корт на тенис турнира от сериите Мастърс 1000. Изпълнителният директор на Долфинс Том Гарфинкел е промоутърът на Гран При-то.

САЩ приема Гран При-та в Остин, Тексас от 2012-а насам, но Ф1 иска да се настани по-осезаемо в територията на ИндиКар и НАСКАР. Състезанието в Маями ще бъде първото във Флорида след дебютното Гран При в САЩ на Сибринг Интернешънъл Рейсуей през 1959, когато Джак Брабам остана без гориво 400 м преди края и трябваше да добута колата си до финалната линия, за да спечели световната титла.

Маями ще бъде 11-то място на Ф1 в САЩ след Сибринг, Ривърсайд в Лос Анджелис, Уоткинс Глен в щата Ню Йорк, Лонг Бийч в Калифорния, Лас Вегас, Детройт, Далас, Финикс, Индианаполис и Остин. Временният календар на най-престижната автомобилна надпревара включва рекордните 23 състезания, въпреки че трябва да бъде ратифициран от Световния автомобилен спортен съвет на 15 октомври.