Главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали разкри, че град Ница е подготвил „невероятен проект“ за провеждане на Гран при на Франция.

В разговор с репортер на френския ежедневник L‘Equipe, Доменикали намеква за бъдещето на френското състезание от Формула 1. В момента се провежда на пистата Пол Рикар.

През последните години обаче историческият дом на Френската Гран при трудно успява да се задържи в календара като популярна дестинация както за състезателите, така и за феновете.

„В исторически план Франция е важна страна в моторните спортове„, каза Доменикали.

„Може би не знаете, но има невероятен проект, свързан с Ница. Градът от Френската Ривиера иска Гран при. Това е чудесно, тъй като доказва, че и други дестинации от тази страна се интересуват от F1.“

„Ще разгледаме заявленията и ще ги проучим внимателно. Много скоро може да се появят и други варианти. Мога само да ви кажа, че до края на юли ще знаете повече за бъдещето на Гран при на Франция.“

Град Ница се намира на една ръка разстояние от Монако. Той може ще предложи улиците си за второ състезание по бреговете на Средиземно море или може би ще замени Монако в календара на F1. В момента Автомобилният клуб на Княжеството все още не е осигурил бъдещето на състезанието си след сезон 2022.