Гран При на Австралия ще се провежда поне до 2037, след като правителството на щата Виктория обяви, че е подписал двугодишно удължение на 10-годишната сделка, парафирана по-рано през годината.

Пистата Албърт Парк в Мелбърн приема състезанието от 1996-а насам – преди това събитието се провеждане в Аделаида. След едногодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус, състезанието се завърна тази година и събра общо 419 000 души публика, което е рекорд за австралийски спортен уикенд.

„Лейбъристката партия гарантира Мелбърн за домакин на Гран При на Австралия от Формула 1 за още две години, като спортното събитие в автомобилните спортове ще се проведе в спортната столица на страната най-рано до 2037. Удължението идва след 10-годишната сделка, която вече бе осигурена от Лейбъристката партия по-рано тази година.Част от споразумението означава, че Мелбърн ще бъде домакин на дебютния старт за сезона за поне четири години между 2023 и 2037, като Саудитска Арабия ще приеме първото състезание от кампанията през 2024 от уважение към Рамадан“, се казва в изявление на сайта на премиера на Виктория Даниел Андрюс.

Бахрейн ще открие сезона през 2023. Австралия ще бъде част от календара догодина с рекордните 23 състезания. Той ще достигне 24 старта, ако Ф1 намери заместник на Гран При на Китай, което бе отменено по-рано този месец поради Ковид-19. Евентуални варианти са Португалия и Турция, въпреки че решението ще зависи от финансови фактори. Португалия домакинства на Гран При в Портимао през 2020 и 2021. Истанбул Парк за последно прие старт през миналата година.