Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнц може да получи нов двигател за Гран При на Франция, което обаче ще му донесе и сериозно наказание на стартовата решетка. Както е известно, той отпадна в Австрия заради повреда в двигателя, която се появи точно когато Сайнц се готвеше да атакува Макс Ферстапен в битка за второто място. Тогава колата на испанецът се подпали, след като той спря в зоната за сигурност.

След финала шефът на Ферари Матиа Биното обясни, че е „много вероятно” повредата при Сайнц да е сходна с тази на Шарл Льоклер в Баку, където монегаскът използва двигател с нови и по-стари компоненти, който обаче не издържа и за Канада получи нов.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

 „Все още във Ферари няма решение дали този уикенд ще използваме нов двигател. Но има шанс да използваме нов мотор, което ще ни донесе наказание. Но още няма окончателно решение“, заяви Сайнц.

Отборите ще се сблъскат на пистата „Пол Рикар” с най-високите температури от началото на сезона, което означава, че охлаждането на двигателите и хибридните системи, както и предпазването на гумите да не прегреят ще бъде изключително трудна задача.