Шефът на Хаас - Гюнтер Щайнер, вярва, че наказанието на Ред Бул не е достатъчно сериозно. Всички в бокса искаха по-солидна глоба за "биковете", като Зак Браун от МакЛарън дори ги обвини в измама. Въпреки това ФИА наложи само парична санкция на Ред Бул, както и 10% по-малко време в аеродинамичния тунел, което би могло да попречи на развитието на болида за сезон 2023.

"Що се отнася до глобата, то тя не дава никакво предимство на нас или другите отбори, защото тези 7 милиона долара не идват при нас, а отиват във ФИА. Ако става въпрос за техническото наказание, то аз не го смятам за сериозно. Да, Ред Бул ще работят по-малко в аеродинамичния тунел, но те ще имат достатъчно пари, за да разработят нещо друго", обясни Щайнер.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

"Разбира се, работата в аеродинамичния тунел е най-добрият начин да направиш колата си по-бърза с развитие на аеродинамиката, но има и други области, които могат да ти дадат още скорост. Парите, които са били в преразход, не са извадени от бюджета им за догодина. 10% по-малко време в аеродинамичния тунел не е сериозна санкция, както казах, те имат пари и ще могат да доработят други области от колата си", допълни той.