„Хамилтън взе правилното решение да се присъедини към Ферари и може спечели осма световна титла във Формула 1 с италианския отбор“. Това заяви бившият шеф на отбора на Хаас Гюнтер Щайнер, цитиран от Sky Sports.

Люис Хамилтън шокира феновете на Формула 1 по време на предсезонната кампания, като реши да напусне Мерцедес след 12 години и да се присъедини към Ферари през 2025-а година.

Първите признаци сочат, че този ход ще бъде от полза за шансовете на седемкратния световен шампион да добави към рекордния си резултат от 103 победи в състезания, тъй като „Ферари“ изпревари значително „Мерцедес“ по време на първите три състезания за сезона.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Карлос Сайнц, който ще бъде заменен от Хамилтън в „Скудерията“, спечели Гран при на Австралия, докато Мерцедес претърпя отпадане и на двата си болида и изостана на 68 точки от италианския отбор в класирането при конструкторите.

„Изглежда, че той взе правилното решение“, каза Щайнер, който е посланик за Гран при на Маями през май.

„Той (Хамилтън) направи същото, когато напусна Макларън, за да отиде в Мерцедес, така че може би и този път е направил правилно. Но мисля, че за него това е по-скоро ново предизвикателство. Той е в отбора от 11 години, спечелил е шест шампионата, има добри взаимоотношения там. Мисля, че това е просто последната стъпка в кариерата му, че иска ново предизвикателство. И очевидно, когато последното ти предизвикателство е Ферари, е хубаво да имаш тази възможност", подчерта бившия бос на Хаас.

„Мисля, че няма невъзможни неща. През 2026-а година ще има напълно нови правила за двигателите и шаситата, така че тогава автомобилите ще бъдат преработени. И ако Люис има малко късмет и е на правилното място, ако Ферари произведе добър автомобил, е възможно да получи осмата си шампионска титла“, добави той.