Пиер Гасли очаква с нетърпение следващия етап от кариерата си във Формула 1. Французинът започва първата си кампания в световния шампионат, която не е с отбор от семейството на Ред Бул. 27-годишният състезател вече е част от  Алпин и ще си партнира със своя сънародник Естебан Окон.

Гасли беше част от тържественото представяне на А523 в Лондон. Това бе първо събитие за него в цветовете на Алпин. Французинът се чувстваше много горд, че вече официално е част от единствения френски отбор на стартовата решетка на Формула 1.

„Фантастично е да бъда официално представен като състезателен пилот на Алпин. С нетърпение очаквам следващия етап от кариерата си. Нямам търпение и да видя потенциала и възможностите на А523 по време на предсезонните тестове и да продължа да се чувствам все по-комфортно с отбора“, сподели Гасли.

„Усещането за огромната мощ на А522 в края на миналия сезон, ме накара да се вълнувам за това, което предстои с отбора на Алпин. Бях наистина впечатлен от работата по автомобила за тази година.  Страхотно е да се види отдадеността, която всички в Енстън и Вири прилагат в ежедневната си работа и да постигнат постоянен напредък. Готов съм да започна да помагам на отбора да постигне целта си“, добави пилотът на Алпин.