Формула 1 губи 100 милиона при пет отменени старта, заяви съветникът на Ред Бул Хелмут Марко. От първите 8 надпревари, планирани за 2020 г., две вече бяха отменени – Австралия и Монако. Останалите засега се водят отложени, като организаторите, F1 и ФИА ще опитат да им намерят дати за провеждане по-нататък през годината.

„100 милиона са загубени при отмяна на 5 надпревари”, заяви Марко пред австрийското издание Йостеррайх, без да уточнява валутата. „Поне отлагането на новите правила е разумно. Ако замразим нещата както са, разходите ще паднат неимоверно. Ние продължаваме да работим под пълна пара. Искаме шанс да се борим за титлата с Макс Верстапен.”

Марко каза също така, че подготовката за Гран при на Австрия (насрочена за 9 юли) върви по план. Освен това не пропусна още веднъж да изрази мнението си за ставащото по света вследствие на пандемията от COVID-19.

„Аз кацнах в Мелбърн в петък, когато отмениха състезанието. Веднага излетях обратно през онзи развъдник на коронавируса – летището в Дубай. После в супермаркетите хора се бият за стоки или са се наредили твърде близо един до друг на касите. Но ако трима са по-близо някъде отвън, идва официално лице и ви пита какво става! Лудост. Трябва да се справим. Не вярвам във варианта всичко да се спре изцяло. Аз работя от вкъщи, а яда от безсилието си го изкарвам в гората с резачка!”