Изпълнителният директор на Нюрбургринг Мирко Маркрофт отговори на намек от страна на Хокенхайм, че е възможно различни условия за провеждане на масови мероприятия в отделни немски облсти и други държави да са оказали влияние върху решенията на F1 къде да организира следващи кръгове от световния шампионат за 2020 г. Той заяви, че предвиденият за 11 октомври старт ще е без публика.

„Не сме обещавали, че състезанието ще се проведе със зрители, но и не сме го отричали. Към настоящия момент надпреварата ще се състои без публика в съответствие с договора, макар, разбира се, на всички да ни се иска трибуните да не бяха пусти. Но за това е рано да се говори“, заяви изпълнителният директор.

Маркрофт посочи, че откакто се занимава с преговорите за различни събития на Нюрбургринг – от 2016 година – целта му винаги е крайното решение да целесъобразно във финансов план.

„Пистата ни има частни собственици и не можем да си позволим да работим на загуба. В хода на тези конкретни преговори бе намерен конструктивен подход и не се наложи да отстъпваме от принципите си. За нас не е жизнено необходимо да приемем Формула 1, тъй като от пет години всичко бе наред в икономически план. Проблеми се появиха през последните месеци и те са изцяло свързани с предизвиканата от пандемията криза. Но провеждането на Гран при на Нюрбургринг ще привлече вниманието на света към нас.“

Маркрофт разказа за последните подобрение на трасето, направени преди изобщо да се роди идеята за F1 старт там. Нюрбургринг има нова видеосистема например. Метеорологичните условия през октомври пък може да направят състезателния уикенд непредсказуем, макар че на това трасе „никога не е добра идея да обещаваш хубаво време“.

„В чисто емоционален план Гран при на Айфел ще е сред ярките моменти в този необикновен сезон. Ще е много символична надпревара, тъй като Себастиан [Фетел] спечели последното досега F1 състезание на Нюрбургринг през 2013 г.“