Бившият шеф на „Бенетон“ и „Рено“ Флавио Бриаторе е уверен, че Формула 1 се развива в правилната посока през последните години.

„Върнах се във Формула 1 преди две години и сега шампионатът наистина има специална привлекателност. Защото влиянието на САЩ е огромна движеща сила, докато в миналото Формула 1 беше много по-малко достъпна. Имаме изключителни състезатели, имаме много талантливи млади пилоти. Хора, които започнаха да взаимодействат с пресата по съвсем различен начин.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Формула 1 има изключителни шампиони като Макс Ферстапен и Люис Хамилтън. Има няколко много талантливи млади пилоти, какъвто например е Джордж Ръсел. И има хора, които не са толкова млади, но все пак са невероятно талантливи-Фернандо Алонсо. Съвсем наскоро се видяхме - сега тежи 60 кг, никога не съм го виждал в толкова добра форма, дори когато се състезаваше за моя отбор. Формула 1 се превръща в забавление, така че трябва да има състезание в САЩ и ще се съберат 500-600 хиляди души на трибуните“, заяви Бриаторе пред Corriere della Sport.

През сезон 2023 Формула 1 ще проведе три състезания в САЩ.

Макс Ферстапен („Ред Бул“, Нидерландия) е шампион за 2022 г. с 454 точки. Отборът му спечели и титлата при конструкторите със 759 пункта.

 

БТА / Автор: Боян Денчев