Фитнес треньорът на Фернандо Алонсо увери, че пилотът от Формула 1 се намира във върхова кондиция. Според Едоардо Бендинели физическото състояние на каращия за Макларън испанеца се доближава до това, с което завоюва двете си поредни шампионски титли с Рено.

През зимната пауза 35-годишният Алонсо се постара да се изолира от света, като наскоро сподели, че е прекарал целия януари в усилени тренировки. Бендинели с готовност потвърди думите му.

„Мога да кажа, че Фернандо се намира в най-добрата си форма. Той е по-силен и по-мотивиран от всякога“, заяви специалистът пред мадридския вестник „АС“. „През последните години работата му върху дишането беше добра, но сега имаше повече фитнес, трябваше да натрупаме килограми и сила.“

Това не учудва предвид промените в правилника на шампионата, като се очаква управлението на новите болиди през 2017 година да изисква много повече физически усилия. Бендинели дори разкри, че в момента обиколката на врата на Алонсо е 45 сантиметра, което е с 10 повече от средната при мъжете. „Говорим си за характеристики, типични за боксьор от средна категория“, допълни фитнес треньорът.